"Nem a nagy hajókra" (No alle grandi navi)

Ismét kitílthatják a nagy hajókat Velencéből

 

“Nem a nagy hajókra” (No alle grandi navi) mozgalom, tüntetést tartott Velencében. Mint a nevük is tükrözi, céljuk az óceánjárók kitíltása Velencéből.
A 40 ezer tonnánál nagyobb hajókat már egyszer, (2014-ben) kitiltották Velencéből, azonban 2015-ben  a közigazgatási bíróság ezt megsemmisítette.
A közlekedési minisztérium június 2-án bejelentette, hogy június végére rendelettel akarja kitiltani a tengerjárókat a velencei csatornákról.
A mostani tüntetés egyik előzménye, a június 2-án reggel történt baleset, amikor is az  Opera nevű luxushajó a partnak és egy turistahajónak ütközött.

Külön érdekesség, hogy az idei 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé-ra, az ismert street-art művész, Banksy is ellátogatott, és pont erre a problémára hívta fel a figyelmet, a tőle elvárt művészi szarkazmussal. Bár nem hívták meg, mégis saját standot állított.
Ezen a standon volt látható a 9 különböző méretű festény installációja:  Venice in Oil , míg a helyi rendőrök távozásra nem szóllították fel, engedély és meghívó hiányában.

 

A képen: Banksy, Venice in Oil