Hivatalos közlemény

Hivatalos közlemény

Március 25-én éjjel, feltételezhetően ismeretlen bűntársak segítségével, az I. Ferdinánd utca egyik szigorúan őrzött raktárból 79 darab léggömb kiszabadult, majd elmenekült.
A rövid időn belül, még az éjszaka folyamán megkezdett hajtóvadászatnak köszönhetően, az összes csillagalakú lufi napfelkelte előtt elfogásra került.
A ragyogó hófehér lélekalakú léggömbök egy maroknyi csoportjára, a raktártól néhány háztömbnyire, egy Starbucks kávézó előtt találtak rá. A járdán kuporogtak és a nyitásra várakoztak. Elmondásuk szerint, nem volt hová menniük…
Lakossági bejelentésnek köszönhetően, a szivárványszínű, csillámpóniléggömbökre a városhatármenti lovardában, két tucat virágalakúra pedig egy napraforgótáblában bukkantak rá. Az elfogás során egyikük sem tanúsított ellenállást.

A délutánra már erősen ittas állapotban lévő 39 db „Happy Birthday” feliratú szökevény a Taknyos varjú – igencsak kétes hírű – borozóban került kézre. Arról, hogy milyen módon jutottak az italozáshoz szükséges pénzhez, a hatóságok nem rendelkeznek információval.

A nyomkövetőkutyák megtévesztése érdekében, a piros, szívalakú léggömbök többször is szétváltak. Néhányuk a templomtoronyban, mások a temetőben igyekeztek rejtekhelyet találni. Hárman közülük súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mikor megpróbáltak egy árvaház szögesdrótkerítésén átjutni.

Két kalapácsalakút egy toronyház építkezésén, néhány emojit pedig a vidámparkban vettek őrizetbe.
A boldogságalakú léggömbnek – aki feltehetően az éjszakai események kitervelője volt – holléte egyelőre ismeretlen.

Source:MEGIRODA