Alulírott Zsombolyai Tivadar…

Alulírott Zsombolyai Tivadar, ezúton kérem Tisztelt Döntéshozó Urakat, hogy özv. Kovácsné Nagy Piroska asszonyt, pontos határidő kijelölésével, 32.5 kg fogyásra és hajának megnövesztésére kötelezni szíveskedjenek.
Egyidejűleg tisztelettel kérem fent nevezett nyomatékos eltiltását a meggyes-mákos rétes, a szilvás gombóc, az almás pite, valamint a lekváros, illetve a vajas-mézes kenyér elkészítésétől és elfogyasztásától, továbbá a fekete ruhák viselésétől.

Özv. Kovácsné Nagy Piroska asszonnyal 1974.11.07. napján kerültünk munkatársi kapcsolatba, vele előtte nem találkoztam, egymást nem ismertük. Annak ellenére, hogy nekünk, közvetlen munkatársainak, Piroska napokon nőiszeszélyt és minden nőnap alkalmából citromszeletet sütött, valamint egymás mellett vonultunk minden május 1-jén, kapcsolatunk egészen házastársa, néhai Kovács Alajos tragikusan fiatalon bekövetkezett haláláig kollegális maradt. Egymással kizárólag a munka során, munkaidőben találkoztunk.

Ekkoriban Kovácsné Nagy Piroska életkorának megfelelő, (szemérmetlenül kívánatos) jav.: normális testalkattal rendelkezett, székelyfonásban viselt szőke haja (formás fenekéig) jav.: derekáig ért. A Postaállomáson kívül végzett munkánk során az autósok gyakran rádudáltak, füttyögtek utána, a bejáratoknál mindig előre engedték.

A rendőrségi jelentés szerint, házastársa a februári jeges úton egy szabálytalanul elé kanyarodó, ismeretlen személyazonosságú biciklist próbálva kikerülni, autójának kormányát félrerántotta, majd a jéghideg Dunába hajtott. A szemtanúk elmondása szerint, volt valami megkapó bája annak, ahogyan az autóból kiúszó Valentin-napi vörös rózsák üvegvirágokká dermedtek a víz felszínén.

Néhány héttel a temetés után ajánlottam fel először a segítségemet. Tekintettel arra, hogy özv. Kovácsné Nagy Piroska jogosítvánnyal nem rendelkezett, vezetni nem tudott, kezdetben a bevásárlásoknál segédkeztem. Elvittem a helyi ABC-be, kivittem a piacra – segítettem megtömött szatyrait cipelni. Néha, a nagy hőségek idején, munkaidő után hazáig fuvaroztam.
Később, ezek az együtt töltött utak a nyár elmúltával már megszokottá, mindennapossá váltak.

Központifűtéses lakásába hazaérve, legtöbbször egy bögre habos kakaó és egy szelet kuglóf mellett pihente ki kemény munkanapját. Unalmában gyakran sütött valamit a szomszéd gyerekeknek, a Postállomáson pedig idővel már a fagyosszentek nevenapját is megültük.

Tisztes özvegyasszony lévén haját levágatta, illendően becsavarta, évek múltán is sötét ruhát hordott. Először az autósok dudálására, a járókelők füttyögetésére kivillanó mosoly, majd lassan a dudálások, füttyögetések tűntek el. Munkatempója lelassult, annak ellenére, hogy minden levelet, csomagot én cipelek, már a kisebb emelkedőkön is csak (kivörösödött fejjel) jav.: szótlanul sétál mellettem.

Fent leírtakra tekintettel, tisztelettel kérem Döntéshozó Urakat, hogy kérésemet jóváhagyni, özv. Kovácsné Nagy Piroskát annak megfelelően kötelezni szíveskedjenek!

Szíves együttműködésükben és a számomra kedvező döntésben bízva:

Zsombolyai Tivadar
címzetes főkerékpár
Grófiszérűs Postaállomás

Source:MEGIRODA