Április 2-án megszűnik a Google+ fiókod

2018 decemberében jelentette be a Google, hogy 2019 áprilisától a fogyasztók számára elérhető Google+ szolgáltatását megszünteti. Ennek oka az alacsony kihasználtság, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek. Erről e-mailben is tájékoztatták a felhasználókat.

“Április 2-án megszüntetjük a Google+-fiókodat és a létrehozott Google+-oldalaidat, és elkezdjük a személyes Google+-fiókokhoz tartozó tartalmak törlését. Az albumarchívumban és a Google+-oldalaidon lévő Google+-fotókat és -videókat szintén töröljük. A tartalmakat április előtt bármikor letöltheted és mentheted. 
Ne feledd, hogy a Google Fotókba mentett fotókat és videókat ez nem érinti.”

Új Google+-profilt, -oldalt, -közösséget vagy -eseményt már február 4-étől nem fog tudni létrehozni.